Dark Mode Off / On

Iedereen heeft het wel eens: een donkere periode in je leven. Een periode waarin je je alleen maar slecht voelt. Allemaal negatieve emoties. Een neerwaartse spiraal waar je niet uit lijkt te komen. Emoties en gedachten die je maar in hun greep houden en waar je maar niet aan kan ontsnappen. Hoe kom je hier uit?

Het klinkt misschien gek, maar emoties zijn niet meer dan boodschappers. Het zijn boodschappers van je ziel – je ware jij – de jij die heel goed weet wat er goed of niet goed voor je is. Ga dus luisteren naar je emoties. Kijk van een afstandje naar wat je voelt in je lijf. Oordeel niet. Er is geen goed of slecht. Er is geen verwachting of teleurstelling. Het enige wat ertoe doet is JIJ. Dat je weer in lijn komt met jezelf. Dat betekent dat je weer in balans komt en gaat leven zoals je werkelijk wil leven. En jij, als bewust en denkend mens weet waarschijnlijk niet wat dat is. Wat dat inhoudt, in balans leven of in lijn met jezelf. Maar heel diep van binnen weet je het wel, want je ziel weet het. Je ziel weet wat goed voor je is en wat er voor nodig is om weer een leven voor je te creëren dat je wél graag wil leven. Een leven waar je trots op kan zijn en wat rustig voort kabbelt.

Bekijk onderstaande afbeeldingen. Er zit een ordening in emoties. En emoties hebben effect op jouw creatieve kracht. Jij zit nu nog met emoties die alleen maar negatieve energie opwekken en dus je in spiralen omlaag trekken. Wat we moeten doen is jou helpen om elke dag weer een trapje hoger op deze emotie-ladder te gaan staan, totdat je de moed vindt (of hopelijk zodat je elke dag weer de moed gaat vinden) om door te gaan. Want leven vergt moed. Maar wie moed heeft,  die krijgt toegang tot zijn creatie kracht en alleen vanuit dat punt en met hogere emoties, daarmee kun je blijvende verandering in je leven aanbrengen. Vanuit de negatieve emoties kan dat gewoon niet, want dat kost te veel energie.

Dus begin onder aan de ladder: Waar schaam je je voor? Denk erover na, schrijf het op in een dagboek (hoeft maar 1 zin te zijn). Bekijk het, doorleef het en laat het dan los.

Een treetje hoger: waar voel je je schuldig over? Idem: denk erover na, schrijf erover in een dagboek, bekijk het, doorleef het en laat het los.

Hoger: Waarom voel je je hopeloos/hulpeloos?

Etc.

Denk eraan dat je alles wat je niet helpt mag loslaten. Als je dingen die je tegenhouden geen aandacht geeft, dan zullen ze verdwijnen. Geef alleen aandacht aan de dingen die je helpen. Dus in termen van emoties mag je alle emoties die een destructieve energie hebben eigenlijk gewoon negeren. Accepteer ze – ze mogen er zijn. Maar je hoeft er verder niks mee. Je hoeft er niks van te vinden, je hoeft er niks over te voelen. Je hoeft dus geen schaamte te voelen over boosheid of verdriet dat in je zit. Of andersom: je hoeft niet boos te zijn op jezelf omdat je je ergens voor schaamt. Nee, laat al die emoties.

In plaats daarvan richt je op de emoties die je kracht geven: heb je moed om de situatie aan te pakken? Heb je vertrouwen in jezelf? Ben je bereid om te doen wat nodig is? Kun je jezelf accepteren? Etc.

Map of Consicousness Levels – David Hawkins – MoveTrainGlow
by Abraham Hicks
The Emotional Guidance Scale : Meditation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.