Dark Mode Off / On

Zoals jullie weten was ik het boek van Ra aan het beluisteren op Youtube. En in één van de commentaren zei iemand dat ze Seth een nog beter en inspirerender “channeled material” vonden dan Ra. Dat moest ik dus onderzoeken.

Net als Ra is Seth zogenaamd “channeled material”. Materiaal dat via een medium tot ons is gekomen. Seth zou een nog grotere invloed gehad hebben in de popularisatie van de New Age gedachtes. Seth heeft gedurende vele jaren via Jane Roberts tot ons gesproken. Dit gebeurde vanaf de jaren 60 tot aan haar dood in 1984. Ter vergelijking, Carla Rueckert was betrokken bij channeling vanaf de jaren 70, en ontving de Ra Materials tussen 1981 en ’84. Carla bleef als medium actief en had contact met andere entiteiten tot in 2011.

Ik heb nog niet zo veel materiaal van Seth beluisterd of gelezen, maar één van de bronnen die ik beluisterd heb is een video van Brian Scott geluisterd op Youtube over wat Seth te zeggen heeft over “God en de Creatie“. Onderwerpen die mij al heel lang enorm interesseren en Seth maakt inderdaad een heleboel erg duidelijk.


Ik weet niet of Seth die door Jane Roberts tot ons gesproken heeft dezelfde is als de god van de Egyptenaren, maar het is wel opvallend dat zowel Seth als Ra Egyptische goden-namen hebben, een met elkaar consistente kennis delen en beiden vanaf de jaren 60 tot jaren 80 tot ons zijn gekomen. Ra vertelt ons dat zij lid zijn van een grotere federatie, dus het is goed mogelijk dat Seth eveneens tot die federatie behoort.
Seth, de Egyptische god is de god van woestijnen, stormen, geweld en chaos. In de mythen heeft hij vaak een gewelddadige rol, maar uiteindelijk wordt hij voor zijn daden gestraft door de beschermer van Ra en diens zonneschip te worden. Seth beschermt vanaf dan de zonneboot van de slang die Chaos voorstelt en die elke dag de zonneboot probeert op te eten. Als dat zou lukken, dan zou het nooit meer dag worden. En als het lukt, dan ervaren wij dat als zonsverduisteringen. De enorme negatieve associaties die aan de Egyptische god Seth worden toegeschreven maken het erg onwaarschijnlijk dat dit dezelfde Seth is als van de gekanaliseerde communicaties. Wat ook zou kunnen is dat Seth via de negatieve polarisatie geascendeerd is en dat de negatieve verhalen over die reis gaan. Maar dit is 100% speculatie van mijn kant. Mogelijk is er helemaal geen relatie.
Wat ook interessant is, is dat Seth de naam is van de derde zoon van Adam en Eva.
Voor zover ik weet waren Ra en de Federatie al lang voor de Egyptenaren betrokken bij de mensheid en haar ontwikkeling. Het zou dus goed kunnen dat Seth ook een heel ver teruggaande relatie met de mensheid heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.