Dark Mode Off / On

Mijn spirituele pad loopt vooralsnog precies zoals beschreven in de film ’the secret’: ik ontdekte iets, en volgde het kruimelspoor… Wat begon met ‘ik wil ondernemen’ bracht me snel op de ‘wet van de aantrekkingskracht’. Een zoektocht naar inspirerende quotes op mijn instagram bracht me op ’the law’ en de ‘new thought movement’ dankzij Florence Scovel Shinn. Van daaruit bij Unity Church en tenslotte bij Maartje Koper op Youtube. Maartje leerde mij dat ‘alles wat fysiek is een manifestatie is en voordat het gemanifesteerd werd is het bedacht’. Aan manifestatie gaat dus een gedachte of gevoel vooraf: leef alsof je al hebt wat je wil en wat je wil zal manifesteren in je leven. Maar die gedachte doortrekkend naar het begin der tijden kwam ik tot de conclusie dat dan ook onze aarde en universum geheel bedacht moet zijn voordat het geschapen was. Dus toch een ‘intelligent design’ of creationism? Ik had er tot nu toe nooit in geloofd, dus ik vroeg er Maartje naar en zij verwees mij weer naar het boek van Ra.

Ik luisterde het boek op Youtube in de versie zoals gepubliceerd door Pamela Mace. Deze versie wordt door een computerstem voorgelezen. De blikkerige, monotone stem geeft wel een zekere charme aan het geheel en voelt niet helemaal onnatuurlijk. De stem die we ‘horen’ is immers niet de stem van ra, maar is tot ons gekomen via een kanaal – channeling.

Ra begroet zijn interviewer elke sessie met deze prachtige woorden.

Het boek van Ra is begin jaren 80 opgenomen door een wetenschappelijk onderzoeksgroep bestaande uit meerdere personen die eerst zo’n 20 jaar onderzoek gedaan hadden naar methodes om via channeling contact te leggen met ‘hogere wezens’. Uiteindelijk waren ze hier behoorlijk succesvol in en waren ze in staat om in regelmatige sessies gedurende meerdere jaren een compleet interview af te nemen van een wezen uit een hogere dimensie. Misschien moet je het niet eens een wezen noemen, maar een groep entiteiten. Ra verwijst namelijk naar zichzelf als een ‘social memory complex’ (een complex van herinneringen die door sociale structuren bijeen gehouden wordt?)

En als je je afvraagt of dit de god Ra is uit het oude Egypte – ja, dat was Ra. Dezelfde Ra. En ja, Ra heeft bijgedragen aan het bouwen van de pyramides. Hij/zij heeft de mensheid geïnspireerd. Ze wilden de mensheid leren over helen. Maar de mensen gingen de pyramides anders gebruiken en Ra besloot uiteindelijk weg te gaan (misschien haal ik wat dingen door elkaar en had ra zich al teruggetrokken voordat het mis ging).

Maar Ra is niet in de jaren 80 teruggekeerd naar de Aarde om ons eindelijk de geheimen van de pyramides te onthullen. Ra had een veel belangrijker boodschap. Ra wilde ons – nog steeds – na al die jaren ‘the law of one‘ leren. Ra wilde ons helpen begrijpen wie of wat God is, het leven, bewustzijn en liefde. Ik heb er nog geen woorden voor.

The Ra material is absoluut fascinerend. Het nodigt uit om bestudeerd te worden. Er is zoveel. Het raakt aan zoveel hystorische personen, plekken en gebeurtenissen. Het verteld ons ook over de werking van ons universum en andere universums bovendien. Het brengt één unified theory dat zowel onze wereldgeschiedenis, scheikundige kennis als alle religies van de wereld met gemak een plek geeft. En onthult dingen die we nog nooit geweten hebben. Hoe kan dat? Kan dat? Eenieder zal dat voor zichzelf moeten beoordelen.

Ik zie het gewoon als een buitengewoon, ongelooflijk werkstuk dat onderzoek verdient.

The Ra material is gratis in pdf-formaat online te vinden. En de orriginele opnames schijnen ook online beschikbaar te zijn.

Ik keek zelf de video’s van Pemela Mace op youtube:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.