Dark Mode Off / On

Mijn spirituele reis begon met een quote van Florence Scovel Shinn. Ik wilde quotes op mijn Instagram plaatsen en een quote van haar was wat ik tegenkwam. Ik werd nieuwschierig naar wie Florence was, en onderzocht haar. Florence bleek een Amerikaanse artiest, illustratrice en schrijfster te zijn, die van 1870 tot 1940 leefde.

Florence Scovel Shinn

Ze is het meest bekend om haar boek “The Game of Life and How to Play it“, dat in 1925 werd uitgebracht. Ik vind dit soort oude boeken fascinerend, dus ik besloot dat ik het wilde lezen. Op Google Play vond ik een verzamelbundel waar onder andere haar boek in stond, naast namen als James Allen, Napoleon Hill, Lao Tzu en Marcus Aurelius. Het boek heet Road to Success.

Toen ik haar boek las, en de stukken van de andere schrijvers, verbaasde het mij, dat ze het eigenlijk over de Law of Attraction hadden, maar dan uitgebreider en ieder volgens zijn eigen begrip. Het bleek dat het gedachtegoed van deze schrijvers een naam heeft: New Thought.

Ik weet niet goed wat de Nederlandse naam zou zijn, maar sinds ik bekend ben met de New Thought ideologie zie ik steeds meer hoe onze wereld doordrongen is van dit gedachtegoed. Daarmee bedoel ik dat mensen, bewust en onbewust dit gedachtegoed kennen en uitdragen. Bijvoorbeeld in films en communicatie.

“The invisible forces are ever working for man who is always ‘pulling the strings’ himself, though he does not know it. Owing to the vibratory power of words, whatever man voices, he begins to attract.”

— The Game of Life, Florence Scovel Shinn

Florence Scovel Shinn heeft nog meer boeken geschreven:

  • Your word is your wand (1928)
  • The Secret Door to Success (1940)

en na haar dood zijn nog uitgebracht:

  • The Power of the Spoken Word (1945)
  • The Magic Path to Intuitition (2013)